torsdag den 20. september 2012

Månedsdag med skønne USA!<3


Heeeey mennesker! Jeg har nu officielt været her i en måned! Woop woop!  Tiden er gået så forfærdentligt hurtigt, føler nærmest at jeg ankom igår. Men altså, her er jeg...stadig i live:P
Soo what have I been doing? always the big question.

Well Friday: I fredags fik jeg ændret mit skema. Det var egentlig ikke helt frivilligt, ville lige have haft noget mere tid til at tænke over det,  men er nu rigtig glad for at jeg fik fortaget ændringerne.
Mit skoleskema ser nu sådan her nu:

Economics
Spanish 2
Video production
Leadership
English (ikke IB)
Weight training
Math

Fik ændret mit IB english til normal english, da det var waaaay too hard. Selv min lærer kom hen til mig og spurgte om vi skulle finde noget lidt lettere til mig. Måske var det fordi, jeg efterhånden havde taget form som et spørgsmålstegn i hans timer. Pga. af ændringen med engelsk blev mit spank og engelsk byttet rundt, så skulle til at starte forfra med nye persone, men det gør dog ikke noget, for nu har jeg fået A-lunch! HELL YEAH! det er så hyggeligt at sidde med en masse mennesker som jeg har lært at kende igennem Lou, og så har jeg også fået engelsk sammen med hende! YIIIIR! 
Synes lige jeg vil dele det her klip med jer, fra frokosten idag! Det er ikke hver dag man ser sådan noget!
http://www.youtube.com/watch?v=5aGuS-IyJJw&feature=youtu.be 
Total awesomeness! GO ISMAIL!

Saturday: Lørdag holdte vi en fest. Festen var for at sige velkommen til mig og Lou, og til at sige velkommen hjem til Mateo fra hans tur i Chile. Aftenen var super hyggelig, der var bare ét problem.....Mateo var der ikke. Han havde misset sit fly om torsdagen, og kunne ikke få plads på det næste fly, så han måtte vente alene helt indtil mandag, hvor han endelig kunne få plads på en flyver og kommer afsted. Fik endelig hilst på ham om tirsdagen, efter han langt om længe var blevet hentet i lufthavnen. Han havde været så venlig at tage gaver med hjem til alle, og til mig havde en en håndlavet snurretop fra Chile.

Monday: Mandag havde jeg Lacrosse practice. It was sooo hot! between 90 and 100 degries = 30 og 40 grader, og vi skulle løbe! Baaaah!
Men altså, her er et billede af mit udstyr indtil videre: (det er egentlig ikke min stick, men Lou syntes den passede bedre til mit tøj, så tog et billede sammen med hendes stick)

 
Thuesday: Tirsdag brugte mig og Lou sammen med Toni, downtown. Det er utroligt så mange mærkelige typer vi møder hver gang vi er sammen. Denne gang mødte vi en rygsække-turist fra Portland som højest sandsynligt lige havde røget noget, og som begyndte at snakke om vejret, vores accenter m.m. og en flok drenge som helt randomlig spurtge efter Lous navn. Tja det er altid morsomt!



Lou og jeg havde noget ekstra tid eefter skole en af de forrige dage, så vi fik lige taget nogle billeder:, uden at alle folk kiggede mærkeligt på en:

 
 
 
Friday: Uh uh uh! Nu skal i bare høre. I fredags var jeg til mit første amerikanske football-game nogensinde! WOOOW! Det var super skægt, og en rigtig god oplevelse! Det var saxons første home-coming game, så det skulle vi ikke gå glip af. Man kunne virkelig mærke holdspiriten. Der var både cheerleaders og orkester! Det var virkelig som man ser på film. Mig, Toni og Lou fulgtes ad til kampen, og vi endte med at stå og hoppe og cheere i takt med cheerleaderne. Her kommer nogle billeder fra kampen: 

 
 
Ehhhehe, we had a good view:P
 
 
 


Sunday: Nå men søndag kørte vi til Corvallis for at aflevere Sophie (hun er nu startet på OSU, så jeg føler mig lidt alene...) men før vi afleverede hende, spiste vi middag hos en af Kirsten og Alvaros gode venner fra Taiwan, kaldet Anny. Hun er ikke en tidligere af Kirsten og Alvaros udvekslingsstudenter, men hun var rigtig gode venner med deres udvekslingsstudent Wen Wen, så der spiste vi middag, hvor hun havde lavet noget virkelig godt kinesisk mad.

Wednesday: Onsdag var der "Back to School Night" for forældre, og fordi mig og Lou er i Leadership, bliver vi nødt til at tilmelde os som hjælpere til sådanne arrangementer, for at få point, for ikke at blive smidt ud af klassen. Vi skrev os på som "Greeters". Så vi stod i 2 timer og holdt dørene in the main enterence og sagde "Hiii, welcome to south, have a great day". Selvom det var lidt småkedligt i længden, lærte vi dog en masse at kende, så det var jo ikke helt dårligt.
Vi har endda fået disse awesome t-shirts!

Selvom jeg i starten skrev at leadership var hårdt, strengt og ikke til at holde ud, er det faktisk blevet et af mine yndlingsfag. Udover at lære en masse at kende, have en slags pause (da der ikke altid er noget af lave) og have det sjovt, så gør Leadership også en masse fantastiske ting! Hver fredag og tirsdag går vi rundt i de nærliggende gader, og samler skrald, så gader skinner, og vi støtter også en masse gode ting. Vi hjælper med at samle penge ind, til en familie som vil adoptere et barn fra Etiopien, samler mad ind til børn, hvis eneste forælder er røget i fængsel, 4 personer fra Leadership tager til Nepal for at bygge huse og hjælper kræftsyge mennesker. Så tager vi også ud til forskellige arrangementer og hjælper frivilligt til. Jeg synes det er et rigtig godt formål, så kan rigtig godt lide den her klasse.

I dag (Thursday) tog jeg med Lou og Shannan downtown, hvor Lou og jeg hyggede os mens Shannan gjorde hvad hun skulle.
Det endte i det her:

I morgen, tager Lou og jeg til endnu et football-game. Så længe de spiller på hjemmebane, må man udnytte at man kan komme gratis ind. Vi må også have købt os nogle trøjer med saxon på, så vi kan støtte vores sportsudøvere.

Det var alt for i dag. I må have det så godt.

-Ditte
 

tirsdag den 11. september 2012

First Lacrosse training!


Soooo....havde min første Lacrosse træning mandag. Det var virkelig sjovt at prøve, men ret svært! Jeg tror jeg har brug for en MASSE træning for at blive god. Den eneste mindre heldige ting ved det var, at da jeg vågnede tirsdag morgen, gjorde min krop ondt fra top til tå..og det gør den stadig! Det er ret smertefuldt med alle de trapper på skolen jeg bliver nødt til at bestige hver dag. Kommer nok over det, men lige nu er min krop smadret. Tog ikke nogle billeder fra det, men tager nok nogen på en senere tidspunkt, så i kan se hvordan det forgår.
Har dog et billede af min Lacrosse stick.

Ja det er så instrumentet jeg skal bruge fremover.

I morgen går Lou og jeg ned i parken for at øve vores kast, grib og løb, så det skal nok blive sjovt!:)

I lørdags havde jeg mit Welcome-Party. En del mennesker fra Rotary mødte op, og jeg hilste på en pige som skal sendes ud næste år, samt en pige ved navn Tony som lige var kommet hjem fra Argentina. Hun er så sød, og hun har B-lunch ligesom mig, så hun er blevet min nye lunch partner. Jeg fik set mit kommende rum hos Graves-Griffin familien, og jeg må sige at det bestemt ikke bliver træls at flytte derud, når den tid kommer.
Her er mit outfit fra festen (just wanted to share because i bought a new dress:P)

I lørdags før festen, tog Kirsten, Mariana og jeg til saturday market, hvor jeg fik smagt noget jeg aldrig har prøvet før. Den var enormos! (Mariana at the picture)

Smuttede in the gym søndag afternoon for at træne sammen med Kirsten og Sophie, men tror ikke det hjalp det store, da min aftensmad da jeg kom hjem så sådan her ud:

I know! Brød med ost, og to kager! Ikke det mest slankende meal!

Dagen idag, har jeg brugt sammen med Lou og Tony! Vi smuttede hen til en af Tonys venner, som gerne ville møde os, efter skole. Vi snakkede med ham i lang tid, hvorefter vi fik ham overtalt til at køre os downtown. Han er virkelig en morsom gut, og rigtig venlig! Da vi havde sagt farvel til ham, satte os på en cafe og snakkede. Derefter gik vi hen i parken nearby, og opholdte os for like hours, indtil Lou og jeg blev nødt til at blive hentet ved 18.00 tiden. Super skøn dag, og jeg tror ikke jeg har grinet så meget, i 3 uger, som jeg gjorde idag! Tror vi bestemmer os for, at lave en månedlig tur til parken efter skole, for det var ren hygge.

Ja som sagt, vil Lou og jeg practice Lacrosse imorgen, og torsdag eller fredag vil vi gå til try-outs på dans! Bare sådan for sjov:P
På lørdag smutter jeg måske en tur til Portland med Tony, om Lou kommer med ved jeg ikke? men det må jeg vel bare finde ud af. Søndag er sidste dag med Sophie. Hun skal til Corvallis den dag, for at starte på OSU (Oregon State University), så det bliver så tomt uden hende i huset! Hvem skal nu gå den lange tur til Starbucks med mig!? Kommer dog til at se hende igen til Thanksgiving og Christmas m.m. så det skal nok gå.

Det var alt for denne gang!

-Ditte

onsdag den 5. september 2012

First day at school!


Ohh ja, jeg overlevede semesterets første skoledag! DET VAR HÅRDT...eller ikke hårdt, det var bare en smule udmattende - men jeg overlevde! og jeg havde virkelig lyst til bare en coffee fra Starbucks! (Hehe er allerede begyndt at blive et mærkedyr, når det gælder kaffe :P)
Men ej, alt er gået fint, udover at de havde lavet ændringer i mit schedule, så panikkede en smule sammen med Lou, da vi begge havde fået ændringer. Istedet for Food Esst, har jeg fået vægttræning i dette semester, og nogle af mine timer har skiftet perioder. Fik dog styr på det efter første time, som gud tak og lov, ikke havde ændret sig.
Det viste sig også, at mig og Lou har fået hver sin lunch. Hun har A lunch og jeg har B lunch, så mutters alene måtte jeg gå til lunch. Og så er det, som man ser på film. En stor kantine med en masse unge, som griner og snakker, og så hovedpersonen som ikke har fået nogle lunch venner endnu, og som ender med at spise på toillettet. Det gjorde jeg dog IKKE, jeg endte med at sætte mig ved et random bord, indtil jeg skar min på min lemonade flaske, og så traskede jeg ellers udenfor, hvor jeg endelig fandt et kendt ansigt fra min spansk time - som forresten var virkelig svær! Læren snakkede spansk the whole entire time, og lille mig som ikke har haft mere en et par enkelte spansktimer i mit liv, måtte ydmygt forklare at jeg var ny, og ikke havde haft ret meget spansk før. Det endte dog med at give mig en god kammerat at snakke med.

I IB English skulle jeg virkelig anstrænge mig for at følge med, og forstå hvad læren sagde. Jeg troede jeg var god til at forstå engelsk, men når det kommer op i det level, skal der virkelig spidses ører, og da han begyndte at snakke om præsentationer og oplæg i første semester, slog jeg helt fra :O

Hmm fik prøvet Leadership! Ved ikke hvor glad jeg er for det, men giver det en chance. Min lærer Ms. K. August, er VIRKELIG striks! Fra timen begyndte til den sluttede, snakkede hun om de 10 regler for leadership, og hvor meget hun og andre forventer af en. Og hvis man gør noget dumt, skal man stå til ansvar og tage straffen som en voksen og bla bla bla! Så snakkede hun også om, at de "heldige" som er i klassen, er blevet anbefalet af forældre eller andre, eller også har man rigtig gode karaktere, så man har gjort sig fortjent til pladsen på holdet, men øhh nej, det tror jeg så ikke lige! Lou og jeg blev bare sat på holdet, uden videre information! Hun er virkelig skræmmende, men regner med at give det en chance, selvom man skal stille op som hjælper til alle mulige af skolens arrangementer, for at få point af læren.  
Okay vil ikke brokke mig mere, måske ender det med at blive mit yndlingsfag, man ved aldrig?

Det var alt for idag, ville bare lige fortælle lidt om første skoledag, og vænner tilbage når jeg har overstået mit livs første Lacross-time.

-Ditte

tirsdag den 4. september 2012

Berverly Beach!


So here I am again!
Kom hjem fra en hyggelig, men kold campingtur i går ved Berverly Beach, ikke langt fra byen New Port i søndags. En cirke 2 en halv times køretur. Vi kørte fredag og kom hjem søndag, og vi stoppede da også op for at få en is på vejen dertil. Det var Kirsten, Sophie, Mariana, Javi, Ellie (Marianas ven) og mig som var afsted, for Alvaro skulle arbejde. Jeg fik prøvt Peanutbutter and Jelly, en meget typisk amerikansk sandwich/toast - det var ikke helt slemt, og noget som minder om vores skumfiduser med mariekiks til, bare med chokolade og en anden form for kiks. Det var ren guf!
Stranden var skøn, selvom det blæste en del, men alligevel fik vi taget en masse flotte billeder.


Lørdag kørte vi ind til New Port, og kiggede. New Port er "kendt" for at have en flok han-søløver boende i deres havn, så dem kiggede vi længe på. Søløverne har på en måde indtaget havnen, så man har givet dem en plads hvor de kan ligge i fred, og skabe sig. Dog er der 2 mdr. om året hvor søløverne ikke er der, da de svømmer ned for at finde sig en mage, de svømmer dog tilbage igen, når de har gjort deres business. Men cute, det var de i hvertfald!


I torsdags hentede vi Alvaro, Mariana og Javi i lufthavnen, Mateo er stadig i Chile og kommer først hjem om 2 uger. Men det var sjovt endelig at møde børnene (eller to af dem), også selvom der ikke er stille i huset mere. Der bliver spillet fodbold i stuen, leget skydekrig, spillet spil, ja alt hvad Javi  kan finde på. Det er trættende i længden, når man lige har vænnet sig til et dejlig roligt hus, men heldigvis er der både mig og Sophie til at undeholde ham, så tror hurtigt at jeg vænner mig til uroen på længere sigt.

I onsdags var jeg til mit første Rotary-møde, sammen med Sophie. Der mødte jeg min counsler Linda Wooters, som var rigtig flink. Generalt var de alle rigtige søde og immødekommende, og Sophie og en mand som havde hentet os, lagde en masse gode ord ind for mig, da de havde ordet til at snakke for forsamlingen. Det var rigtig hyggeligt, og så var det et stort plus, at der var en stor buffet men kage!:P

Søndag aften blev jeg inviteret med til BBQ-party af fam. Barlow. Kirsten, Javi og Sophie kom dog senere, men det var en sjov oplevelse at prøve en typisk amerikansk BBQ-party, og mig, Sophie og Lou fik snakket med en masse mennesker.
 


Mandag brugte vi på at købe school supplies og få en giga smoothie fra Jumba Juice, sammen med Alvaro, og tirsdag har jeg brugt på en lille simpel ting - nemlig ingenting!:D
Skal prøve at lave frikadeller til aftensmad, så er spændt på hvordan det kommer til at gå, for selvom jeg kan lide at lave mad, er jeg elendig til det!

Starter i skole imorgen (onsdag), så er rigtig spændt på hvordan det kommer til at gå, og laver en opdatering imorgen, hvis jeg altså overlevede dagen. Det er en "tradition", eller mere en uskreven regl, at man første skoledag, giver den gas med tøjet og accessories, for at imponere ens klassekammerater og ældre elever, så må lige have tjekket ud, hvad jeg har i skabet til imorgen. En ting jeg frygter, er de mange skift i mellem timerne, som du har 5 minutter til. Skal lige have regnet ud, hvordan jeg kommer fra den ene ende af skolen, til den anden ende på 5 minutter? måske skulle jeg investere i en teleporter eller noget?

På lørdag - d. 8, er der arrangeret et WELCOME PARTY for mig hos Graves-Griffin familien. Gætter på at de fleste fra Rotary er inviteret, plus nogle tidligere udvekslingsstudenter, og så Lou og Sophie. Resten ved jeg ikke, så nu må jeg se hvem der dukker op?. Men glæder mig nu til det, mener Lou holder sin, en uge efter.

Og så til sidst, på mandag skal jeg til min første try-out på Lacross teamet. Har aldrig prøvet det før, så det skal nok blive sjovt (og hårdt) at prøve en typisk amerikansk sport. Håber ikke min krop er smadret efter de par timer.

Ohh well det var alt for denne gang :)

-Ditte